Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?
02.03.2022

Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

Sosisli, farklı tariflere göre hazırlanan ekmek arası sosis demektir. Özel ince uzun ekmek arasına pişmiş sıcak uzun sosis sıkıştırılır ve tercih edilen sos eklenerek hazırlık tamamlanır. Genelde 2-3 ısırıkta bitecek boyutta olur. Bazı menülerde adı hot dog olarak da yer alır. Okul kantinlerinde, kaldırım kenarı büfelerde ve birçok restoranın menüsünde bu lezzetli atıştırmalığı bulabilirsiniz. Evde de hazırlanması oldukça pratiktir. 

 

Sosisli sandviç yapımında en önemli malzeme tabii ki sosistir. Sosisin piyasada birçok çeşidi satılmaktadır. Sosis, sinir ye yağları tamamen ayıklanmış dana etinin tuz ve baharatlarla 24 saat harmanlandıktan sonra özel fırınlarda pişirilmesiyle üretilir. Çeşitli uzunluklarda satışa sunulur. Hazır soyulmuş ya da yenilebilir kuzu bağırsağından hazırlanan Başyazıcı markasına ait sosis çeşitlerini hot dog yapımında tercih edebilirsiniz. 

 

Sosisinizi seçtikten sonra ikinci sırada ekmeğinizi belirlemeniz gerekiyor. Sosisli için özel üretilen yumuşak ve oldukça lezzetli hazır ekmekleri kullanabilirsiniz. Bu tarifte normal ekmek kullanmanız orijinal sosisli sandviç lezzetini almanızın önüne geçecektir. Bu sebeple orijinaline uygun ekmek seçimi yapmanızı tavsiye ederiz. 

 

Sosisli ve ekmek seçiminden sonra kullanacağınız ek malzemeye ve soslara karar vermeniz gerekiyor. Bu lezzeti sade tüketebileceğiniz gibi çeşitli yan lezzetlerle birleştirerek farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Salatalık turşusu, hardal, ketçap ve sosisli suyu olarak bilinen salçalı sosu tarifinizi farklılaştırmak için kullanabilirsiniz. 

 

Her şeye karar verdikten sonra sosisli yapımına başlayabilirsiniz. Öncelikle sosisinizin üzerine eşit aralıklarla derin olmayan kesikler atın ve kızdırdığınız ızgaranın üstüne pişmesi için bırakın. Bu sırada sosisli suyu olarak bilinen salçalı suyunuzu hazırlayın. Sosisliniz piştikten sonra bu suyun içinde kısa bir süre bekletin. Ekmeğinizi içi ızgaraya gelecek şekilde yerleştirip kısa bir süre ısıtın. Daha sonra arasına pişirdiğiniz sosisinizi yerleştirin. Üzerine bir kaşık yardımıyla sosisli suyundan serpiştirin. Ufak ufak ya da ince dilimler şeklinde doğradığınız salatalık turşusunu sosisinizin üzerine yerleştirin. Son olarak hardalınızı ya da ketçabınızı zikzak şeklinde sosisinizin üstüne sıkın. Yanında patates kızartmasıyla birlikte servis edebilirsiniz. Mutlaka bekletmeden sıcak tüketin. Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir

Blog

Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir Pastırma, etin tuzlanarak kurutulması sonucu elde edilen bir yiyecektir. Çok eski Türklerden beri yapılmakta ve tüketilmekte olan pastırma ise eşsiz lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Çiğ etin tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak tatlandırılması ve kurutulması ile yapılmakta olan pastırma, etlerin bastırılmasıyla yapıldığı için bastırma ismini almıştır. Sonrasında ise halk arasında pastırma olarak değiştirilmiştir.

Devamını Oku
06.07.2023
Coğrafi İşaret Nedir ?
Coğrafi İşaret Nedir ?

Blog

Coğrafi İşaret   Günümüzde en fazla rağbet gören ürünler içerisinde coğrafi işarete sahip olanlar en başlarda gelirler. Çünkü bu tarz ürünlerde yöresel bir hava bulma şansı vardır. Ayrıca coğrafi işaretli olan ürünün ait olduğu bölgeyle özdeşleşmiş olduğu görülür. Buda o ürüne dair farklılıklar görülmesi anlamına gelir.

Devamını Oku
29.01.2023
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi

Blog

Elinizi bir parça hamura sokmak ister misiniz? Hem de işin sonunda lezzetli bir pizza varsa… Türk mutfağının pidesi meşhur olsa da İtalya’dan esip gelen pizza da uzun yıllardır menülerimizde yer alıyor. En çok çocuklar seviyor gibi gözükse de yetişkinler arasında da oldukça popüler bir yemektir.

Devamını Oku
02.03.2022
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Blog

Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. Her yörenin kendine has bir pişirme yöntemi vardır. Kimi düdüklüde kimi ise çömlekte sever kuru fasulyesini. Türk mutfağının en temel tariflerinden biridir. Etsiz yapıldığı gibi etli, sucuklu ve pastırmalı çeşitleri de vardır.  

Devamını Oku
02.03.2022
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

Blog

Sosisli, farklı tariflere göre hazırlanan ekmek arası sosis demektir. Özel ince uzun ekmek arasına pişmiş sıcak uzun sosis sıkıştırılır ve tercih edilen sos eklenerek hazırlık tamamlanır. Genelde 2-3 ısırıkta bitecek boyutta olur. Bazı menülerde adı hot dog olarak da yer alır. Okul kantinlerinde, kaldırım kenarı büfelerde ve birçok restoranın menüsünde bu lezzetli atıştırmalığı bulabilirsiniz. Evde de hazırlanması oldukça pratiktir. 

Devamını Oku
02.03.2022
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler

Blog

Sıcak bir çayın yanında biraz sucuk biraz simit varsa günün hangi öğünü olursa olsun mutlu kalkılır sofradan. Sucuğun genel olarak sabah kahvaltısında tüketimi yaygındır. Soğuk havalarda ise ekmek arası yemenin lezzeti ayrıdır. Özellikle kar diyarına gittiğinizde mangalda sucuk eksik olmaz. Sucuk sevmeyen çocuk hatta yetişkin yoktur diyebiliriz.

Devamını Oku
02.03.2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.