Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
02.03.2022

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. Her yörenin kendine has bir pişirme yöntemi vardır. Kimi düdüklüde kimi ise çömlekte sever kuru fasulyesini. Türk mutfağının en temel tariflerinden biridir. Etsiz yapıldığı gibi etli, sucuklu ve pastırmalı çeşitleri de vardır. En popüleri ise pastırmalı olanıdır. Özellikle evde piştiğinde kokusu mis gibi her yeri sarar. Hani bazı yemeklerin kokusunda davet vardır ya işte pastırmalı kuru fasulye de o yemeklerden bir tanesidir. Yanında yine Türk mutfağının sevilen pilavı, turşusu, manda yoğurdu ve kuru soğanı eksik olmaz. Aslında kuru fasulye yemeği bir kültürdür ve uyulması gereken yeme kuralları vardır. 

 

Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? sorunuzun karşılığı olarak tüm püf noktalarıyla tarifini sizin için bu yazımızda derledik. 

 

Pastırmalı Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları

 

Burada önceliğinizi kullanacağınız kuru fasulyeye vermeniz gerekiyor. Kuru fasulyenizin cinsi ve tadının damağınıza hitap etmesi önemli. Çeşitli yörelerde üretilen kuru fasulyelerden en sevdiğinizi tercih etmeniz yemeğin lezzeti için önemli bir başlıktır. Fasulyenizi bir gece önceden suda bekletmeniz gerekiyor. Bekleme suyunu içme suyundan hazırlayın. İçine biraz tuz ekleyin ve suyun ılık olmasına özen gösterin. Sabaha kadar bekleyen fasulyenin suyunu süzün ve temiz bir suyla haşlama işlemine geçin. Gece boyu fasulyeyi beklettiğiniz suda pişirme işlemi yapmamamız gerekiyor. Son olarak fasulyenizin haşlama süresine de dikkat edin. Az ya da fazla haşlanan fasulyeden yapacağınız yemekten hoşlanmayabilirsiniz. 

 

Fasulye hazır olduktan sonra yemeğini yapmak için diğer malzemeleri hazırlayın. Tercihe göre sıvıyağ ya da hakiki Trabzon tereyağı kullanabilirsiniz. Yağınızı düdüklü tencereye ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları hazırladığınız yağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salça, tuz ve pul biberi ekleyin. Burada önemli olan ikinci başlık ise pastırma seçiminizdir. Ağzınızın tadına ve yemeğe en uygun pastırma çeşidini seçebilirsiniz. Büyükbaş hayvanın en özel bölgesinden üretilen çemensiz pastırma kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Pastırmalarınızı

çok küçük olmayan parçalara ayırarak karışıma ekleyin. Geceden ıslatıp sabah haşlayarak hazırladığınız kuru fasulyeleri de tüm malzemenin üstüne dökün. Son olarak et suyunu üzerine ilave ederek orta ateşte pişirmeye bırakın. Yemeğiniz piştikten sonra güveçlere alarak ya da çukur yemek tabaklarında sıcak servisini yapın. 

 

Kuru fasulyenin konservesini ya da yeni nesil mutfak malzemelerinden kullanıma hazır kuru fasulyeleri de yemek yapımında kullanabilirsiniz. Bir gece önceden fasulyenizi ıslatma şansınız yoksa ya da genel olarak geniş zamanınız yoksa bu pratik malzemeleri de elinizin altında bulundurabilirsiniz. Hazır aldığınız haşlanmış kuru fasulyenizin pişirme süresini doğru ayarlamanız yemeğinizin lezzeti için yeterli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Blog Son Eklenenler
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir

Blog

Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir Pastırma, etin tuzlanarak kurutulması sonucu elde edilen bir yiyecektir. Çok eski Türklerden beri yapılmakta ve tüketilmekte olan pastırma ise eşsiz lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Çiğ etin tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak tatlandırılması ve kurutulması ile yapılmakta olan pastırma, etlerin bastırılmasıyla yapıldığı için bastırma ismini almıştır. Sonrasında ise halk arasında pastırma olarak değiştirilmiştir.

06.07.2023
Coğrafi İşaret Nedir ?
Coğrafi İşaret Nedir ?

Blog

Coğrafi İşaret   Günümüzde en fazla rağbet gören ürünler içerisinde coğrafi işarete sahip olanlar en başlarda gelirler. Çünkü bu tarz ürünlerde yöresel bir hava bulma şansı vardır. Ayrıca coğrafi işaretli olan ürünün ait olduğu bölgeyle özdeşleşmiş olduğu görülür. Buda o ürüne dair farklılıklar görülmesi anlamına gelir.

29.01.2023
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi

Blog

Elinizi bir parça hamura sokmak ister misiniz? Hem de işin sonunda lezzetli bir pizza varsa… Türk mutfağının pidesi meşhur olsa da İtalya’dan esip gelen pizza da uzun yıllardır menülerimizde yer alıyor. En çok çocuklar seviyor gibi gözükse de yetişkinler arasında da oldukça popüler bir yemektir.

02.03.2022
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Blog

Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. Her yörenin kendine has bir pişirme yöntemi vardır. Kimi düdüklüde kimi ise çömlekte sever kuru fasulyesini. Türk mutfağının en temel tariflerinden biridir. Etsiz yapıldığı gibi etli, sucuklu ve pastırmalı çeşitleri de vardır.  

02.03.2022
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

Blog

Sosisli, farklı tariflere göre hazırlanan ekmek arası sosis demektir. Özel ince uzun ekmek arasına pişmiş sıcak uzun sosis sıkıştırılır ve tercih edilen sos eklenerek hazırlık tamamlanır. Genelde 2-3 ısırıkta bitecek boyutta olur. Bazı menülerde adı hot dog olarak da yer alır. Okul kantinlerinde, kaldırım kenarı büfelerde ve birçok restoranın menüsünde bu lezzetli atıştırmalığı bulabilirsiniz. Evde de hazırlanması oldukça pratiktir. 

02.03.2022
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler

Blog

Sıcak bir çayın yanında biraz sucuk biraz simit varsa günün hangi öğünü olursa olsun mutlu kalkılır sofradan. Sucuğun genel olarak sabah kahvaltısında tüketimi yaygındır. Soğuk havalarda ise ekmek arası yemenin lezzeti ayrıdır. Özellikle kar diyarına gittiğinizde mangalda sucuk eksik olmaz. Sucuk sevmeyen çocuk hatta yetişkin yoktur diyebiliriz.

02.03.2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.