Kahvaltının Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı
02.03.2022

Kahvaltının Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı

Ülkemizde kahvaltının ve kahvaltılık ürünlerin önemli bir yeri vardır. Güne başlarken hem bedeni hem de ruhu hazırlayan güzel bir öğündür. Eski dönemlerde kahve boş mideye girmesin diye öncesinde yapılan kısa atıştırmalık olarak tarih notlarına girse de günümüzde kahvaltı bir kültür olarak önümüze çıkıyor. Her ülkenin hatta her şehrin kahvaltı alışkanlıkları farklıdır. Kimi şehirlerde güneş daha doğmadan şafak söktüğünde ciğer şişle açılır mideler kimi şehirlerde ise şifası bol çorbalarla… En bilinen kahvaltı sofralarında ise taze yumurta, mis gibi kokan yağını sahana salmış pişmiş sucuk, siyah zeytin ve beyaz peynir eşliğinde simit bulunur. Bir de üstüne kaymağa boca edilen bal varsa o günün Cemal Süreya’nın da dediği gibi “mutlulukla bir ilgisi olmalı”.

 

Kahvaltı sofraları iş ya da okul öncesi ise daha pratik bir şekilde hazırlanır. Vakit hafta sonunu gösteriyorsa işin tadı tuzu değişir. Özellikle pazar gününe ait bir kahvaltı sofrasından bahsediyorsak üstüne ne şiirler ne şarkılar yazılır, desek abartmış olmayız. Sofranın beraberinde getirdiği o sıcak aile ortamı günün diğer saatlerinde bulunmaz bir neşe ve enerji içerir. Ne de olsa dinlenip mutlu olacak kocaman bir gün vardır daha ailenin önünde. Bazen de en sevdiklerimizi soframıza davet ederiz. Hadi bize bu pazar kahvaltıya gelin, dedikten sonra oturup kahvaltı tarifleri araştırılmaya başlarız. Yazımızda sizin için derlediğimiz vazgeçilmez kahvaltı tarihlerini inceleyebilirsiniz.

 

Kahvaltı Sofralarına Özel Tarifler

Sevdiklerimize her zaman en iyi kahvaltı sofrasını hazırlamak isteriz. Bu sebeple kahvaltı önerilerimize kulak vermenizi tavsiye ederiz. 

Kahvaltı sofrasında kaç kişi olacağınız ve bu kişiler arasında çocuk olup olmayacağı önemli bir detaydır. Misafirleriniz arasında çocuklar da varsa onlara ayrı bir kahvaltı tabağı hazırlayabilirsiniz. Böylelikle serpme kahvaltının keyfini büyükler rahatlıkla çıkarabilir. 

Gelelim sizin yazımız için özel derlediğimiz kahvaltı sunumlarına ve tariflerine…

Poşe Yumurta 

Yumurta severler için farklı bir tarif Poşe Yumurta… Tuzlu ve sirkeli hafif kaynar suyun içinde pişirilerek ekmek üstü servis edilen özel bir tarif öneriyoruz sizlere. Bu yumurtanın yanında özel ve uzun sohbetler yapabilirsiniz. Tek tek tabaklara sıcak servisini yapabilirsiniz. Ekmeğinize yumurtayı yerleştirmeden önce peynir, avokado ya da zeytin ezmesi sürebilirsiniz. Bu tarifin yanına ızgarada pişmiş sosis ya da dumanı üstünde bir sucuk ekleyerek servis yapabilirsiniz. Çocuklardan ziyade yetişkinler için bu tarifi deneyebilirsiniz.

 

Mini Mini Pizzalar

Pizza denildiğinde şarküterisi bol ve peyniri erimiş lezzetli bir tarif akla gelir. Kahvaltı için önereceğimiz mini pizzalarda tam olarak bu şekilde olacak diyebiliriz. Öncelikle büyük boy patatesi orta kalınlıkta olacak şekilde halka halka doğruyoruz. Her halkayı tavada kızarttıktan sonra üzerine salam, sucuk, sosis, kavurma ya da pastırma ne seviyorsak minik minik dilimleyerek yerleştiriyoruz. Son olarak üzerine kaşarı rendeleyip 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. Üzerindeki malzeme pişip kokusunu saldığında fırından alıp misafirlere sıcak sıcak servis ediyoruz. 

 

Kahvaltılık Şarküteri Tabağı

Kahvaltı sofranızın tam ortasına yerleştireceğiniz çeşit çeşit şarküteri lezzetlerinin bulunduğu güzel bir tabak hazırlayabilirsiniz. Öncelikle tabağınıza karar verin. Porselen servis tabağı ya da bu sunumlar için özel üretilen şarküteri tahtasını tercih edebilirsiniz. Ürünleri yerleştirirken aralarında mesafe olması tatlarının birbirine geçmemesi açısından önemlidir. Her çeşidinin arasına cherry domates, kuru meyve ya da taze kuru yemiş koyarak doğal bölgeler oluşturabilirsiniz. Tabağınızda peynir çeşitlerine ek olarak sevdiğiniz sucuk, salam, sosis, füme et ve pastırma koyabilirsiniz. Dekor amaçlı biberiye ya da yenilebilir çiçekle servisinizi süsleyebilirsiniz. 

 

Suda Sosis ve Sucuk Tarifi

Şarküteri ürünlerini ızgarada ve tavada yağda pişirebileceğiniz gibi suda da haşlayabilirsiniz. Öncelikle malzemenizi dilimleyin ve kaynamakta olan suyun içine bırakın. Renkleri değiştiğinde bir süzgeç yardımıyla suyun içinden alın. Hazırladığınız soslarla ya da diğer tariflerin yanında haşladığınız sucuk ve sosislerinizi sunabilirsiniz. 

Güzel bir kahvaltı sofrası için önerdiğimiz tarifleri denemenizi ve güzel bir gün geçirmenizi dileriz. Şimdiden afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir
Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir

Blog

Pastırma Nasıl ve Ne Kadar Süre Muhafaza Edilmelidir Pastırma, etin tuzlanarak kurutulması sonucu elde edilen bir yiyecektir. Çok eski Türklerden beri yapılmakta ve tüketilmekte olan pastırma ise eşsiz lezzetiyle Türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Çiğ etin tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak tatlandırılması ve kurutulması ile yapılmakta olan pastırma, etlerin bastırılmasıyla yapıldığı için bastırma ismini almıştır. Sonrasında ise halk arasında pastırma olarak değiştirilmiştir.

06.07.2023
Coğrafi İşaret Nedir ?
Coğrafi İşaret Nedir ?

Blog

Coğrafi İşaret   Günümüzde en fazla rağbet gören ürünler içerisinde coğrafi işarete sahip olanlar en başlarda gelirler. Çünkü bu tarz ürünlerde yöresel bir hava bulma şansı vardır. Ayrıca coğrafi işaretli olan ürünün ait olduğu bölgeyle özdeşleşmiş olduğu görülür. Buda o ürüne dair farklılıklar görülmesi anlamına gelir.

29.01.2023
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi
Kaliteli Malzemelerle Evde Pizza Tarifi

Blog

Elinizi bir parça hamura sokmak ister misiniz? Hem de işin sonunda lezzetli bir pizza varsa… Türk mutfağının pidesi meşhur olsa da İtalya’dan esip gelen pizza da uzun yıllardır menülerimizde yer alıyor. En çok çocuklar seviyor gibi gözükse de yetişkinler arasında da oldukça popüler bir yemektir.

02.03.2022
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Blog

Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. Her yörenin kendine has bir pişirme yöntemi vardır. Kimi düdüklüde kimi ise çömlekte sever kuru fasulyesini. Türk mutfağının en temel tariflerinden biridir. Etsiz yapıldığı gibi etli, sucuklu ve pastırmalı çeşitleri de vardır.  

02.03.2022
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?
Sosisli Tarifi: Sosisli Sandviç Nasıl Yapılır?

Blog

Sosisli, farklı tariflere göre hazırlanan ekmek arası sosis demektir. Özel ince uzun ekmek arasına pişmiş sıcak uzun sosis sıkıştırılır ve tercih edilen sos eklenerek hazırlık tamamlanır. Genelde 2-3 ısırıkta bitecek boyutta olur. Bazı menülerde adı hot dog olarak da yer alır. Okul kantinlerinde, kaldırım kenarı büfelerde ve birçok restoranın menüsünde bu lezzetli atıştırmalığı bulabilirsiniz. Evde de hazırlanması oldukça pratiktir. 

02.03.2022
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler
Kahvaltı Sofralarına Özel Sucuklu Tarifler

Blog

Sıcak bir çayın yanında biraz sucuk biraz simit varsa günün hangi öğünü olursa olsun mutlu kalkılır sofradan. Sucuğun genel olarak sabah kahvaltısında tüketimi yaygındır. Soğuk havalarda ise ekmek arası yemenin lezzeti ayrıdır. Özellikle kar diyarına gittiğinizde mangalda sucuk eksik olmaz. Sucuk sevmeyen çocuk hatta yetişkin yoktur diyebiliriz.

02.03.2022
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.