TEREYAĞLI PATATES PÜRESİ İLE SEBZELİ SUCUK SOTE
2 KİŞİLİK
MALZEMELER
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
300 gr Başyazıcı sucuk
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
8-10 adet mantar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Patatesi haşlayıp soyun. Geniş bir karıştırma kabına patatesleri koyup patates ezici veya çatal ile ezin. Üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı, sütü ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sucukları ve biberleri iri küpler halinde doğrayın. Mantarı dilimleyin. Bir tavaya sıvıyağı alın. Biberleri ekleyip soteleyin. Ardından mantarları ilave edin. En son sucukları ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin. Servis tabağına önce püreyi üzerine de sucuk soteyi koyup servis edin.