19.08.2019

SUCUKLU VE PASTIRMALI PİLAV

 

SUCUKLU VE PASTIRMALI PİLAV

4 KİŞİLİK

MALZEMELER

 

150 gr Başyazıcı Sucuk

120 gr Başyazıcı Pastırma

1 su bardağı pirinç

1 adet havuç

1 su bardağı doğranmış badem

8-10 dal maydanoz

4 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün. Bir tavaya yağları koyun. Havucu soyup ince doğrayın. Pirinci de ekleyerek kavurun. Havuçları da ilave edip sotelemeye devam edin. Bademleri ince doğrayın. Bademleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Sucukları küp doğrayın. pastırma dilimlerinin ikiye üçe kesin. Pastırma ve sucuğu da tavaya ilave edip az soteleyin. Sıcak suyu ilave edip tuzu ekleyin. Karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Maydanozu ince kıyın. Servis esnasında maydanoz serperek servis edin.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.