Sucuklu Koza Mantı (2 kişilik)
Malzemeler
1 adet yufka (12 üçgen parçaya kesilmiş)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Sucuk sote için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
220 gr Başyazıcı Sucuk (küp doğranmış)
4-5 adet mantar (doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
Servis için;
7-8 dal maydanoz (doğranmış)
1 kase yoğurt
Yapılışı
Yufkaları sigara böreği gibi sarın. Uçlarını suya batırıp hamuru yapıştırın. Sıvıyağı ısıtın. Yufkaları kızartın. Sucuk sote için, bir tavaya sıvıyağı koyun. Üzerine soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin. Mantarı ilave edin ardından salçayı ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Sucukları ekleyip sotelemeye devam edin. Servis tabağının bir köşesine yufkayı, ortasına yoğurdu ve diğer kenara sucuk soteyi ekleyerek üzerine maydanoz serperek servis edin.