SALAMLI VE JAMBONLU KAPALI PIE
2 KİŞİLİK
MALZEMELER
8 kare milföy hamuru
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 dilim kaşar peyniri
100 gr Başyazıcı Macar Salam
100 gr Başyazıcı Jambon
8-10 dal maydanoz
1 adet yumurta
Yapılışı
Salam ve jambonu ufak kesin. Maydanozu ince kıyın. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Milföy hamurlarının dördünü tezgaha koyun. Ortasına kaşar peyniri, salam, jambon ve maydanozu koyun. Kenarlarına yumurta beyazını sürün. Üzerine kalan milföyleri koyun. Çatalın ucu ile hamurun kenarlarına bastırarak kapatın. Hamurun üstüne bıçak ucuyla çizikler atın. Yumurta sarısını da hamurun üzerine sürün. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladıklarınızı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.