Pastırmalı Keşkek
04.02.2019Pastırmalı Keşkek (4 Kişilik)
Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için,
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr Başyazıcı Pastırma
1 çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Bir gün öncesinde ıslattığınız buğdayı bir miktar suyla lapa oluncaya kadar haşlayın. Lapa olan ve iyice pişen buğdayın içerisine rendelenmiş eski kaşar ve tereyağını ilave ederek durmadan sakızımsı bir yapıya sahip olmasına dikkat ederek karıştırın. Üzeri için, bir tavaya tereyağı ilave edin. Pastırmaları ve toz biberi ekleyin. Servis tabağına hazırladığınız keşkeği yerleştirin. Pastırmaları ekleyip sıcak servis edin.