Pastırmalı Beyti (4 Kişilik)
Malzemeler
600 gr Başyazıcı Antrikot Pastırma
4 adet lavaş
5 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı yoğurt
Sosu için,
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Üzeri için,
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Tereyağı eritin. Pastırmaları iri doğrayın. Lavaşı tezgaha serin. Tereyağı üzerine sürün. Pastırmaları yerleştirin. Sıkıca sarın. Üzerine de tereyağı sürün. Verev kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Salçalı sos için, bir tavada yağı eritin. Salçayı kavurun. Üzerine sıcak suyu koyup kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Yoğurdu çırpın. Servis tabağının ortasına salçalı sosu koyun. Kenarlarına lavaşı dizin. Etrafına yoğurdu dökün. Maydanozları üzerine serperek servis edin.