01.02.2019

Krepli Manisa Kebabı

Krepli Manisa Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler

400 gr Başyazıcı Kangal Sucuk

100 gr Başyazıcı Çemensiz Pastırma

1 adet domates

2 yemek kaşığı sıvıyağı

2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

4 dilim kaşar peyniri

Krep için,

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Beşamel sos için,

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber

 

Yapılışı

Sucuğu küp doğrayın. Pastırmayı ince şeritler halinde doğrayın. Domatesi küçük doğrayın.  Bir tavaya sıvıyağı koyun. Üzerine sucuk ve pastırmayı koyarak soteleyin. Üzerine domatesi ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra maydanozu ekleyerek karıştırın. Krep için, sıvıyağ hariç tüm malzemeyi karıştırın. bir krep tavasını iyice ısıtarak çok az yağlayın. Bir kepçe yardımı ile hazırlanan harcı tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Beşamel sos için, bir tencereye yağları koyup eritin. Unu ilave edip kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın.  Tuz ve karabiberini ilave edin. Sos koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Krebin içine harcı koyarak bohça şeklinde katlayın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine beşamel sosu ekleyin. En üstüne dilim kaşar peynirlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.