01.02.2019

Kavurmalı Hünkar Beğendi

Kavurmalı Hünkar Beğendi (4 Kişilik)

Malzemeler

4 adet patlıcan

300 gr Başyazıcı Blok kavurma

1 adet domates

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

½ su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber

Üzeri için

1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

 

Yapılışı

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanları ince kıyın. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyin. Ardından unu ilave edip kavurun. Sütü sürekli karıştırarak azar azar ilave edin. Patlıcanları da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sarımsağı ve soğanı çok ince kıyın. Kalan sıvıyağı bir tavaya ekleyin. Soğanı ilave edin. Ardından sarımsağı da ekleyin. Kavurmayı küçük parçalara ayırarak tavaya ekleyin. Salça ekleyip kavurun. Üzerine domatesi ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına önce beğendiyi ardından kavurmalı karışımı ekleyin. Maydanoz ile süsleyerek servis edin.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.