DOMATES SOSLU PASTIRMALI GÜL BÖREĞİ
2 KİŞİLİK
MALZEMELER
200 gr Başyazıcı Pastırma
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
Sosu için,
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
7-8 dal maydanoz
Tuz
Yapılışı
Süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Yufkaları ikiye kesin. Yufkalara sütlü harcı sürün. Pastırmayı içine ilave edin. Yufkaları önce rulo olarak sarı ve içe doğru döndürerek sarın. Üzerine de harçtan sürün. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine börekleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirerek servis edin. Sosu için, domatesleri soyup küçük doğrayın. sarımsağı ve maydanozu ince kıyın. Bir tavaya sıvıyağı koyun. Üzerine sarımsağı ekleyerek soteleyin. domatesleri ilave edin. Tuzu de ekleyip sosu kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Böreğin üzerine sosu ve ince kıyılmış maydanozu serperek servis edin.