Türkiye’nin öncü et üreticilerinden biri olan Başyazıcı, 3 nesildir tüketicileri için özgün lezzetler
sunmaya devam ediyor. 1953 yılında Mahmut Başyazıcıoğlu tarafından kurulan firma 1983 yılında
“Et Kombinesi” hüviyetini de alarak, ürün yelpazesini genişletmiş, salam, sosis, kavurma, füme dil ve
jambon gibi et mamullerinin üretimine başlamıştır.
Daha sağlıklı ve denetimli bir üretim için kendi besi çiftliğini kuran Başyazıcı böylece daha istikrarlı
hammadde kaynağını temin etmiş oldu. İnsana, sağlığa ve ürün kalitesine önem veren Başyazıcı, sağlık
ve lezzeti bir arada sunmayı başaran, damakların özlediği, gönüllerin gözdesi olmuş bir güzide marka
olmuştur. Şarküteride ilkleri gerçekleştiren Başyazıcı; pastırma, sucuk, kavurma, salam, jambon, füme sosis
ürünlerinin yanında çemensiz pastırma, vakumlu pastırma lezzetleri ile de sofralarımızın öncüsüdür.
Başyazıcı kendi besi çiftliğini kurup hammaddesini üretmenin dışında çevreye duyarlı ve sürdürülebilirliğe
önem veren öncü firmalardandır. Kendi üretim tesisindeki atık ürünleri tesis içerisinde kurulan geri dönüşüm
birimlerine aktarıp, elektrik üreterek hem çevreye hem de ekonomiye katkıda bulunmaktadır.
Yapılan çalışmaların devamını kalite ve de ileri teknoloji ile takip eden Başyazıcı böylece her geçen gün
temellerini sağlamlaştırmakta ve de yarım asırlık tecrübesini günün birikimi ile birleştirmektedir.
Besi Çifliği; 1950 lerden beri Başyazıcıoğlu Besi ve Gıda bünyesinde Kars ve çevresindeki yaylalarda
otlayan “Yerli” büyükbaş hayvanlarımızı kendi tesislerimizde ve kendi ürettiğimiz yemlerimizle
beslediğimiz hayvanlarımızla bölge insanını ve ekonomisini desteklemekteyiz.