Patlıcanlı ve Pastırmalı Pilav (2 Kişilik)
Malzemeler
200 gr Başyazıcı Pastırma
1 su bardağı közlenmiş patlıcan
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
¼ demet maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Kuru soğanı küçük doğrayın. Bir tencereye tereyağı koyun. Soğanı ilave ederek soteleyin. Salçayı ilave edip kavurun. Patlıcanı ekleyip karıştırın. Pastırmayı kesip tencereye ilave edin. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Maydanozu ince kıyın. Servis esnasında maydanoz serperek servis edin.